כבר ממשיכים, עוד רגע...

החוקרת והמאפיינת הגנרטיבית (Gen-AI): השותפה החדשה שלי למחקר ואפיון חוויית משתמש בפיתוח מוצר

  • 28.11.2024
  • 09:00-16:15
  • Brain Embassy, תל אביב
נותרו רק 4 כרטיסים

איך לערוך מחקר משתמשים כשאין גישה למשתמשים? איך ללמוד מערכת חדשה (שצריך לעצב עבורה) ולהפוך למומחים במהירות? איך לקיים ראיונות איכותיים ואיך להתכונן אליהם? איך לנתח ראיונות של משתמשים, בעלי עניין, ומומחים בצורה איכותית יותר ובלי לשרוף שעות על האזנות חוזרות להקלטות? איך לקבל השראה ולדחוף את היצירתיות שלנו במהלך תהליך מציאת פתרונות לאפיון? כיצד משתמשים במולטי-מודאליות (ראיה) וביכולות הוויזואליות של GenAI לאפיון ויצירת ממשקים (Claude Artifact)? כיצד משתמשים ב-ChatGPT multimodal כדי לחקור ממשקים מורכבים?

בשנים האחרונות אילת פיתחה שיטות מחקר ואפיון חדשות המשלבות את הבינה הגנרטיבית עבור אתגרים שונים ב-UX ופיתוח מוצר. הסדנה תדגים גישה חדשה לחשיבה של שילוב הבינה הגנרטיבית לייעול תהליכי פיתוח המוצר, היא תציג יישומים מתקדמים ותציע תובנות אסטרטגיות לגבי שילוב GenAI בפרקטיקות UX. בסדנה תתנסו בשיטות אלו ותקבלו כלים כדי לשלב בינה גנרטיבית בתהליכי מחקר חוויית משתמש בפרויקטים שלכם.

לאורך כל הסדנה אילת תציג שימוש פרקטי בכלי בינה גנרטיבית שונים ועדכניים ותדגים כיצד לכתוב פרומפטים למטרות שונות לתהליכי המחקר וה-Ideation של המוצר. המשתתפים יתנסו בכלים ושיטות אלו בסדנה ויישמו אותם על פרויקטים שמותאמים לצרכיהם ועבודתם.

בסוף הסדנה, תדעו כיצד לשלב בינה גנרטיבית בתהליכי מחקר ואפיון חוויית משתמש בצורה מעמיקה ויעילה, להשתמש בכלים מתקדמים לאפיון ויצירת ממשקים, לבצע ראיונות סינתטיים ולנתח אותם, ולשפר את היצירתיות והחדשנות בתהליכי ה-Ideation שלכם.

מה תלמדו בסדנה?

1. מבוא: פוטנציאל הבינה הגנרטיבית במחקר ואפיון חוויית משתמש
סקירה של האופן שבו בינה גנרטיבית משנה את הנוף של מחקר ואפיון חוויית משתמש בפיתוח מוצר. נלמד כיצד ניתן לשנות את תהליכי העבודה כדי לעבוד יחד ביעילות עם השותפה החדשה בצוות שלנו – החוקרת והמאפיינת הגנרטיבית, תוך כדי יישום תהליכי עבודה מעשיים להטמעת בינה גנרטיבית בתהליכי מחקר ואפיון חוויית משתמש עם איזון האינטואיציה האנושית.

2. ראיונות סינתטיים עם פרסונות בלתי נגישות
נגלה את הפוטנציאל לראיונות סינתטיים וסימולציות בקבלת תובנות ושיפור אפיון המוצר. נחקור את היישום של הבינה הגנרטיבית בביצוע ראיונות עם גרסאות מסונתזות של מומחים או משתמשים שקשה להגיע אליהם, תוך התגברות על אחד האתגרים הגדולים ביותר במחקר חוויית משתמש. נלמד כיצד להשתמש במחקר עם הבינה הגנרטיבית בצורה אחראית, מאחר והיא אינה מחליף ראיונות אמיתיים או איסוף מידע אמיתי שאינו סינתטי. נבין כיצד בינה גנרטיבית מאפשרת מחקר מעמיק ואיכותי יותר, ללא התפשרות על הדיוק והמקצועיות.

3. למידה מואצת של תחומים (דומיינים) חדשים ומחקר שוק
נלמד כיצד בינה גנרטיבית יכולה להקל על היכרות מהירה עם נושאים חדשים, ולאפשר לחוקרי חוויית משתמש לצלול עמוק יותר לתוך ההקשר ותהליכי העבודה של תחומים שונים בצורה יעילה יותר. נראה כיצד ניתן להשתמש בכלי מחקר מדויקים ואמינים עבור מחקר מתחרים וחקר שוק.

4. יצירת פרסונות
נפתח פרסונות למוצר בשלב הדיסקברי בעזרת הבינה הגנרטיבית, נלמד להעזר במגוון מומחים סינתטיים עבור תהליך זה, על-בסיס מחקר קודם שביצענו.

5. יצירת שאלוני ראיונות איכותיים עם החוקרת הגנרטיבית
נלמד את אמנות ההכנה לראיונות. נראה כיצד בינה גנרטיבית יכולה לסייע בניסוח שאלות ממוקדות ומלאות תובנות עבור משתמשים ומומחים פוטנציאליים, וכך להגיע לראיונות עם רמת מוכנות גבוהה יותר כדי להפיק מהם מקסימום תובנות.

6. ניתוח ראיונות יעיל ומדויק באמצעות בינה גנרטיבית
נתעמק בשיטות של ניתוח ראיונות עם סיוע של בינה גנרטיבית, תוך צמצום משמעותי של זמן ומאמץ ושיפור איכות תובנות המחקר.

7. טיפוח יצירתיות וחדשנות בתהליך ה-Ideation למציאת פתרונות
נלמד איך לקבל השראה ולדחוף את היצירתיות שלנו במהלך תהליך מציאת פתרונות לאפיון המוצר. נחקור שימוש בבינה גנרטיבית לפתרון בעיות ורעיונות יצירתיים.

8. מולטימודליות (ראיה) ושימוש ויזואלי לאפיון ויצירת ממשקים
בנוסף לשימוש בכלים מבוססי טקסט למחקר משתמשים, נלמד כיצד משתמשים במגוון של מוצרי בינה גנרטיבית – (Claude Artifact) למחקר לאפיון ויצירת ממשק, שמתבסס גם על ניתוח ויזואלי וגם על ניתוח טקסט. נראה איך GenAI מבין עיצוב ואיך לאפשר לחקור איתו ממשקים מורכבים.

9. שיקולים אתיים והפחתת הטיות
נחקור כיצד להימנע מהטיות והזיות של נתונים ונדון כיצד לטפל בחששות אתיים סביב השימוש בבינה גנרטיבית. נלמד אסטרטגיות לזיהוי ולהפחתת הטיות בתובנות שנוצרו. נראה כיצד המחקר עם הבינה הגנרטיבית אינו מחליף מידע אמיתי, אלא מאפשר מחקר יותר מעמיק ואיכותי.

10. סיכום ומבט קדימה על בינה גנרטיבית במחקר ואפיון חוויית משתמש
נסכם את הלמידה של היום, נדון בהשלכות הרחבות יותר על מחקר איכותני, ונחזה את העתיד של מחקר ואפיון חוויית משתמש המתוגבר על ידי טכנולוגיות בינה גנרטיביות.

חובה להביא לפטופים לצורך תרגול.

הקהל מפרגן

הנה כמה מהדברים שכתבו משתתפים ומשתתפות באותה הסדנה, שהתקיימה לפני כמה חודשים:

  • "המידע היה מאוד יעיל מקצועי ומרתק, אילת נתנה כלים פרקטיים, הביאה חומר כתוב, נתנה לנו להתנסות ולשאול שאלות. התאימה סטאדי קיסז לעולמות שמהם אני באה וזה עזר לי להתמקד ולהבין. ההתנסות בכלים שונים, למידת פרומפטים, מיקוד ב שאלות מנחות שעוזרות לבנות מחקר – כל אלו היוו חלק מבורך. גיליתי עולם שלם וזה פתח את הראש למלא כיוונים. נהניתי והחכמתי."
    שגית, Product Designer
  • "התוכן היה מאוד מעניין, הפרקטיקה, הדרך שבה היא העבירה את החומר באמת שהכל היה מעולה (כולל האוכל)."
    צבי מלר, Senior Product Designer, Cisco
  • "הפרומפטים והדוגמאות שלקחנו איתנו הבייתה מעולים. ככה אפשר להיזכר כל פעם מחדש. העבודה על קייס סטאדי אחד לאורך כל הסדנה – מעולה. המרצה נעימה וחמודה ממש"
    קרן ורנר שלהבי, Design Director, Nayax
  • "לי היה חסם מלהשתמש בכלי AI והסדנא פרצה לי אותו. התרגול הוכיח לי כמה זה קל"
    Product Designer
  • "אילת הייתה מקסימה ומאוד מקצועית, ידעה לענות על שאלות, להרחיב ולעזור בהתנסות. התרגול היה מאוד רלוונטי ופרקטי. ה-passion של אילת לנושא ממש מדבק ונותן מוטיבציה לשלב את הכלים בעבודה היומיומית. היה מאוד מורגש שאילת יודעת על מה היא מדברת ומכירה היטב את תחום מחקר ה-UX".
    Product Designer
ד

ד"ר אילת סגל

חוקרת ל-HCI ב-TouchCast, מרצה וראש הפרקטיקום באוניברסיטת רייכמן

ד"ר אילת סגל היא מומחית מובילה בתחום ב-Generative AI ו-UX. לאילת למעלה מ-25 שנות ניסיון משמעותי בתחום חוויית משתמש ופיתוח מוצרים בתעשייה ובאקדמיה. היא עבדה עבור חברות כמו אקסנצ'ר, אינטל, אפל, גולדמן סאקס, ועוד. היא דוברת בינלאומית בתחום אינטראקצית אדם-מחשב; ראש הפרקטיקום והמרתון המחקרי, ומרצה ל-UX בתכנית המאסטר HCI באוניברסיטת רייכמן.

אילת היא בוגרת לימודי תקשורת חזותית מויטל, בעלת תואר שני במדיה אינטראקטיבית מאוניברסיטת מידלסקס בלונדון ודוקטורט מאוניברסיטת קולומביה בפסיכולוגיה קוגניטיבית, חינוך, וטכנולוגיה.

חסות פלטינום Platinum Sponsor
בשיתוף פעולה עם Collaborators